LR_header_thee_drinken.jpg

Groot Marland

Kinderopvang voor peuters in de buurt van Maastricht

Zoals de naam zegt is deze locatie bedoeld voor peuters in de leeftijd van ongeveer 2,5 en 4 jaar. De kinderen vinden op deze plek nieuwe uitdaging in spel, ruimtebeleving en dagritme. Ze zijn klaar met zindelijkheidstrainingen en hebben nog maar weinig behoefte aan een middag dutje.

De dagelijkse activiteiten zijn anders dan in Klein Marland: zelfstandigheid en zelfredzaamheid worden gestimuleerd en spelen is nu ook vaak leren. Voorschoolse educatie passend bij onze visie, wordt in het dagprogramma verwerkt en op deze manier proberen we de kinderen een klein beetje voor te bereiden op de schooltijd die volgt.

E.e.a. wordt ook weer vastgelegd in ons volgboekje en zo heeft elk kind aan het eind van z’n vierde levensjaar een eigen persoonlijk overzicht van zijn of haar ontwikkelingen. Soms is dit fijn om mee te nemen naar de basisschool of gewoon om ’te hebben’ !

Alle onze medewerkers rouleren tussen Klein en Groot Marland. Dit geeft afwisseling voor ons en een veel zijdige zorg voor de kinderen. Tevens blijven we samen op de hoogte van alle ontwikkelingen en heeft een ieder gelijke inbreng op de manier van werken.

Door de realisatie van Groot Marland is doorstroming vanuit Klein Marland mogelijk en kunnen we ook de peuters individuele aandacht blijven bieden.

 

 

Buitengewone kinderopvangKleinschalige kinderopvang gelegen in het Limburgse Eijsden. De lokatie Klein en Groot Marland verzorgt kinderopvang van 0 tot 4 jaar.